Mercedes-Benz

Citan Tourer Privatni

Mercedes-Benz Citan Tourer

Gradski heroj. Sigurnost na koju možete računati.

Robustan, fleksibilan, ekonomičan i savršeno prilagođen raznim izazovima grada: Citan Tourer, Vaše kompaktno lako gospodarsko vozilo za do 7 osoba.

Kad je ekonomičnost u pitanju, sa Citanom možete samo dobiti: njegovi učinkoviti motori s tehnologijom BlueEFFICIENCY i potrošnjom od 4,3 l/100 km, visoka raspoloživost s dugim intervalima održavanja te atraktivni uvjeti i servisi čuvaju Vaš budžet. A da biste na putu bili sigurni, Citan smo opremili sustavom ADAPTIVE ESPR s vrijednim dodatnim funkcijama, disk kočnicama koje snažno koče na svim kotačima te sa 6 zračnih jastuka.

Zahvaljujući udobnim sjedalima, jednostavnom upravljanju i fino usklađenom podvozju sa zasebnim ovjesom na kotačima, Citan je veoma komforan, agilan i okretan – u dodatno opremi s mjenjačem s dvije spojke 6G-DCT. Ako Vam je fleksibilnost važna, sa Citanom uživajte u velikoj slobodi: na primjer s 2 zasebna sjedala u 2. redu u stražnjem dijelu vozila zahvaljujući kojima Citan postaje vozilo sa 7 sjedala1. Ili sa naslonima stražnjih sjedala u 1. redu u stražnjem dijelu vozila koji se mogu sklopiti u odnosu 1/3 : 2/3 te s kojima jednim potezom možete dobiti velik prtljažni prostor.

Izvedbe karoserije

Citan Tourer

Fleksibilna transportna rješenja njegova su snaga.

Citan možda neće preuzeti na sebe vaš posao, no može vam ga uvelike olakšati, bez obzira na djelatnost koju obavljate. Zahvaljujući svestranosti i prilagodljivosti, novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore za golem i raznolik niz uvjeta koje gradsko dostavno vozilo mora ispunjavati.

  • Tri različite dužine vozila: ”Dugi” (4321 mm) s međuosovinskim razmakom od 2697 mm i ”Ekstra dugi” (4705 mm) s međuosovinskim razmakom od 3081 mm
  • Ekstra-duga izvedba nudi do sedam sjedala
  • Dužina prtljažnika do 2137 mm i visina prtljažnika od 1255 mm
  • S volumenom teretnog prostora do 3500 litara i nosivosti koja se kreće od 525 kg do 715 kg
  • Maksimalna dopuštena bruto masa vozila (GVW) do 2,2 tone
  • Široka lepeza motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za razne namjene i djelatnosti

Utovarni prostor

Citan Tourer

Veliki planovi i velika prostranost.

Sa svojim fleksibilnim konceptom teretnog prostora Citan Tourer nudi mnoštvo prostora za putnike i teret. Kombinacija preklopive stražnje klupe i sjedala suvozača omogućuje prijevoz tereta do dužine od 2,8 m.

Standardna desna klizna vrata omogućuju pristup putničkoj kabini. Opcijski su dostupna lijeva klizna vrata. Kako bi utovar i istovar bili jednako ugodni, Citan je opremljen s podiznim stražnjim vratima koja se podižu pod kutom od 90° ili opcijskim krilnim vratima – uključujući grijano stražnje staklo i sustav brisača-perača za bolju vidljivost prilikom manevriranja.

Prevoženi teret može se učvrstiti za standardno ugrađene učvrsne prstene na podu putničke kabine i prtljažnika.

Zaštićeni prtljažni prostor

Opcijska polica prtljažnog prostora sastoji se od dva pokretna dijela i pokriva cijeli prtljažnik. Može se učvrstit u tri položaja. Polica prtljažnog prostora štiti vaše stvari od sunca i znatiželjnih pogleda.

Furgoni moraju prevoziti razne stvari.

Opcijske krovne šine omogućuju transport tereta na krovu i sastoje se od dvije integrirane poprečne aluminijske šipke. Ako se jednoliko rasporedi na obje poprečne šipke (svaka 40 kg), masa prevoženog tereta može iznositi do 80 kg. Dodatno, ako se bočne šipke postave poprečno, krovne šine mogu se koristiti kao krovna stalaža. Kapacitet odlaganja može se povećati koristeći krovnu kutiju.

Vrata

Citan Tourer - Vrata

Lak ulazak i izlazak

Serijska desna klizna vrata te uz doplatu dostupna lijeva klizna vrata – oba opremljena s ventilacijskim prozorom i širokom ulaznom stepenicom – osiguravaju lak ulazak i izlazak. Klizna se vrata mogu otključati ključem vozila s daljinskim upravljačem, a otvaraju se povlačenjem u stranu prema stražnjem dijelu vozila dok se ne fiksiraju.

Prozori se otvaraju i zatvaraju uz pomoć opcijskih električnih kontrola. Na strani vozača dovoljno je kratko pritisnuti kontrolnu tipku. Uporabu stražnjih bočnih prozora vozač može onemogućiti (zaštita za djecu).

Ugodan utovar i istovar

Za laki utovar i istovar, Citan Tourer je opremljen s ostakljenim podiznim vratima prtljažnika. Mogu se otvoriti prema gore do kuta od 90 stupnjeva hvatanjem utisnute ručke iznad registarske pločice. Grijanje stražnjeg stakla i sustav brisača-perača omogućuju dobru vidljivost i praktičnost prilikom vožnje i manevriranja u nazad.

Alternativno standardnim podiznim stražnjim vratima, Mercedes-Benz može model Citan opremiti s opcijskim krilnim stražnjim vratima s brisačem i peračem stakla.

Sjedala

Citan Tourer - Sjedala

Citan, s impresivnim udobnim sjedenjem na svim pozicijama

S do sedam privlačnih, udobno presvučenih sjedala, Citan Tourer kreira optimalne uvjete za dobro, sigurno putovanje. Presvlake od ”Lima” tkanine u crnoj boji prihvatljive su za kožu i prozračne, te ih se lako održava i otporne su na prljavštinu.

Dva pojedinačna sjedala u stražnjem redu sjedala u ekstra-dugoj izvedbi modela Citan Tourer nude prostor za dodatne putnike. Oni su dio standardne opreme za Citan Crewbus s homologacijom za prijevoz putnika (M1) i po želji se ne moraju ugraditi.

Sjedalo vozača može se prilagoditi individualnim željama, uz mogućnost namještanja položaja naprijed-nazad i (opcijski) po visini. Različite mogućnosti namještanja, vozaču omogućuju postizanje udobnog položaja sjedenja.

Zaokruženi oblik naslona sjedala vozača i suvozača pružaju poprečnu stabilnost i držanje tijela, a time i udobnost i sigurnost. Kod sjedala suvozača može se individualno namještati položaj naprijed-nazad, te kut naslona sjedala – za izvanrednu udobnost sjedenja. Naslon sjedala suvozača može se preklopiti prema naprijed što omogućuje prijevoz tereta do dužine od 2,8 m.

Prednja sjedala opcijski se mogu opremiti s grijanjem.

Standardna klupa za tri putnika u izvedbi Citan Crewbus može se preklopiti u omjeru 1/3:2/3 – što omogućuje transport većih tereta.

Citan ima sve što očekujete od kompaktnog lakog gospodarskog vozila s Mercedesovom zvijezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

Saznajte više