Mercedes-Benz

World Car Awards 2015

03.04.2015

Christoph Horn, voditelj Global Communication osobnih vozila Mercedes-Benz i Rob Moran, direktor Mercedes-Benz USA za komunikacije, dobili su nagradu u ime branda s tri zvijezde na svečanosti koja se održala u povodu New York International Auto Show.
Posebni uspjeh ostvaren od strane Mercedes-Benza je C-klasa, koja je pobijedila na "World Car of the Year 2015 Award". S-klasa Coupé je proglašena "Svjetski luksuznim automobilom 2015. godine", a Mercedes-AMG GT, sportski automobil koji je pokupio nagradu za "Svjetsku izvedbu automobila do 2015. godine".
Mercedes-Benz je jedini proizvođač automobila koji je u posljednjem krugu osvojio nagrade s pet vozila. Ovo predstavlja impresivan nastup u 11-godišnjoj povijesti "World Car of the Year" nagrade. Međunarodni žiri za ove prestižne nagrade je sastavljen od 75 renomiranih automobilskih novinara.
Mercedes-Benz je i u prethodnim godinama osvajao mnoge nagrade: 2014. S-klasa je pobijedila u kategoriji "World Luxury Car".
S 250 CDI BlueEFFICIENCY je 2012. bila pobjednik u kategoriji "World Green Car", a ista nagrada je osvojena i davne 2007. godine od strane E 320 Bluetec.