Mercedes-Benz

Upoznajte novu S-klasu DIGITAL: "My MBUX" 2.dio

29.07.2020

s-klasa-digital
Bilo da se radi o zračnom jastuku ili ESP® elektroničkom programu stabilnosti, svaka generacija u povijesti S-klase postavlja nove sigurnosne standarde u svom odgovarajućem području. Inovativne tehnologije često su postale novi standard, ne samo u Mercedes-Benzu nego u cijelom automobilskom sektoru. Još jednom, nova S-klasa, koja će svoju svjetsku premijeru doživjeti 2. rujna, podiže sigurnost i udobnost na potpuno novu razinu. To je prvi automobil na svijetu koji će biti opremljen zračnim jastucima za putnike na stražnjim sjedalima za njihovu zaštitu u slučaju prednjeg sudara. To traži potpuno različiti koncept nego u slučaju prednjih zračnih jastuka. Na primjer, prilikom aktiviranja, zračni jastuci se moraju moći prilagoditi dječjoj sjedalici. U kombinaciji s remenskim zračnim jastukom, sigurnosnim remenom koji se može napuhati, S-klasa time postavlja nove standarde u smislu zaštite putnika na stražnjim sjedalima.
Mercedes-Benz razvija sve sigurnosne funkcije iz znanja koje je prikupljeno iz vlastitih istraživanja nesreća, koje ova kompanija provodi preko 50 godina. Filozofija „realne zaštite života” često se proširuje izvan zakonima propisanih sigurnosnih zahtjeva – čime se proizvode inovacije koje značajno povećavaju sigurnost putnika i drugih sudionika u prometu. Jedan primjer puta prema potpuno integriranom sigurnosnom konceptu, u kojem se sustavi aktivne i pasivne sigurnosti spajaju, je proširenje PRE-SAFE®
Impulse Side funkcije u novoj S-klasi. Ova značajka koristi radarske senzore za identificiranje neizbježnog bočnog sudara. Po prvi put, sustav štiti putnike ne samo koristeći zračne jastuke u sjedalima radi pomicanja vozača i suvozača prema sredini vozila, nego istovremeno podizanjem cijelog vozila koristeći E-ACTIVE BODY CONTROL ovjes kako bi se udarac usmjerio prema krućim strukturama. PRE-SAFE® Impulse Side time proširuje mogućnosti aktivnog ovjesa, koji vožnju i upravljanje nove S-klase podiže na potpuno novu razinu.