Mercedes-Benz

smart fortwo cabrio

02.02.2016

Dodirom na gumb, novi smart fortwo cabrio transformira se u samo 12 sekundi iz zatvorenog dvosjeda u vozilo sa velikim otvorenim krovom ili u potpuni cabrio i kad je vozilo u pokretu. Dostupan u tri boje, mekani krov može se pomicati u tri različita položaja zahvaljujući elektromotoru. Kad je krov zatvoren pruža potpunu zaštitu u svim uvjetima, a omogućena je i potpuna vidljivost grijanjem stražnjeg stakla. U usporedbi sa standardnim modelom, krutost šasije je povećana za 15%, dok je novi smart cabrio širi za 10 cm od svog prethodnika. I u osnovnoj verziji, smart cabrio, nudi mnoštvo sigurnosne i komforne opreme, kao što su: LED svjetla, centralno zaključavanje, putno računalo, električne podizače prostora, stakleni stražnji prozor sa grijanjem,...
Na tržištu će biti dva 3-cilindrična motora, jednolitreni sa 71 KS (52kW) i 0,9 litreni turbo s 90 KS(66kW). Kupci će moći izabrati 5-stupanjski ručni mjenjači ili automatski mjenjač s dvije spojke.  
Baš kao i u coupeu postoje tri linije opreme: passion, prime i proxy, dok Urban Style paket daje smartu posebno sportski karakter.