Mercedes-Benz

    Uprava tvrtke Daimler donosi plan za dizelske motore

20.07.2017

Plan obuhvaća značajno proširenje trenutnih servisnih kampanji za vozila u vlasništvu kupaca te brzo plasiranje na tržište potpuno nove obitelji dizelskih motora.
Proširenje dobrovoljne servisne kampanje
Mercedes-Benz od ožujka svojim kupcima iz klase kompaktnih automobila za jednu verziju motora nudi manje emisije NOx.
Otprilike 45 posto tih automobila u međuvremenu je poboljšano kroz servisne kampanje. Dobrovoljna servisna kampanja provodi se i za kupce iz segmenta V-klase – što je dosada obuhvatilo otprilike 75 posto vozila u Njemačkoj. Mjere koje valja poduzeti za gotovo sva EU5 i EU6 vozila u Europi provest će se u bliskoj suradnji s njemačkim regulatornim agencijama. Servisne kampanje bit će za kupce u potpunosti besplatne. Primjena navedenih mjera započet će u narednim tjednima. Budući da je mjerom obuhvaćen velik broj vozila, kampanja će potrajati neko vrijeme.
Brzo plasiranje na tržište nove obitelji motora
Nakon plasiranja na tržište novog motora s četiri cilindra OM 654 za novi model E-klase iz 2016., plasiranje modularne obitelji motora sada će se brzo implementirati kroz čitavi portfelj ponude vozila.
Rješenja za mobilnost u budućnosti
Daimler će nastaviti značajno doprinositi poboljšanju kvalitete zraka u gradovima te zaštiti okoliša putem sustavne elektrifikacije svojih vozila, uz usluge mobilnosti kao što su moovel i car2go te značajnim povećanjem udjela čistih motora s unutarnjom izgaranjem. Dizelski motori još će dugo nastaviti igrati važnu ulogu zbog svoje značajno veće učinkovitosti od benzinskih motora.