Mercedes-Benz

Novi Mercedes-Benz SL

18.11.2015

Novi izgled za automobilsku ikonu: početkom 2016. moći će se naručiti novi Mercedes-Benz SL, koji će biti dostupan od travnja 2016., s mnoštvom značajno unaprijeđenih tehničkih i vizualnih značajki. Snažniji motori, automatski mjenjač 9G-TRONIC, DYNAMIC SELECT s pet režima rada mjenjača i Active Body Control sustav s funkcijom kontrole naginjanja u zavojima, podignut će ovu legendu na novu dinamičnu razinu. Visoka prikladnost za svakodnevnu uporabu unaprijeđena je s vario-krovom, koji se sada može otvoriti do brzine od 40 km/h te automatskim razdjelnikom prtljažnika. Između ostalog, poklopac motora, branik i prednja svjetla su potpuno novi.
Ponuda modela sada se sastoji od modela SL 400 s V6 motorom, koji je unaprijeđen na 270 kW (367 KS) i 500 Nm okretnog momenta (dodatnih 25 kW/35 KS i 20 Nm), kao i od modela SL 500 s moćnim 335 kW (455 KS) snažnim V8 motorom. Standardno se snaga na kotače prenosi preko novog 9G-TRONIC devet stupanjskog automatskog mjenjača. S DYNAMIC SELECT sustavom značajke vozila mogu se dodirom na tipku promijeniti u sekundi, jer sustav modificira postavke motora, mjenjač, ovjes i upravljanje prema željama vozača. 
Dodatne izvedbe uključuju dva Mercedes-AMG modela u obliku modela SL 63 i SL 65, s time da se u ovaj drugi ugrađuje V12 motor.
Mercedes-Benz SL ima vrhunske značajke u širokom rasponu disciplina: elegantni roadster za opušteno, ugodno krstarenje ili dinamički coupe za sportske izlete po zavojitim cestama. Ola Källenius, član Upravnog odbora kompanije Mercedes-Benz Group AG, zadužen za prodaju i marketing Mercedes-Benz automobila: "SL je vozilo za sve sezone koje je u potpunosti prilagođeno za svakodnevnu uporabu, ali iznad svega to je automobil iz snova za specijalne trenutke svakog para. Što god vlasnik zaželi – ispunjava njegova očekivanja s tehničkom savršenošću."
Novi SL se u salonima u RH očekuje u travnju 2016. godine.