Mercedes-Benz

Nova S-klasa: inteligentna vožnja sljedeće razine 

20.04.2017

Prikaz funkcija pomoći vozaču:
Active Distance Assist DISTRONIC: Brzina koja je namještena u DISTRONIC sustav prediktivno se smanjuje, ovisno o ruti, zavojima, križanjima, kružnim tokovima ili naplatnim kućicama, te se ponovo povećava.
Active Lane Change Assist: Kada vozač zaželi promijeniti vozne trake na cestama s više voznih traka (koje prepoznaje navigacijski sustav) pri brzinama od 80 do 180 km/h, sada je dovoljno samo dodirnuti ručicu pokazivača smjera. Ako nema vozila unutar odgovarajuće sigurnosne zone, vozač dobije pomoć pri promjeni vozne trake. 
Active Speed Limit Assist: U kombinaciji s COMAND Online, Active Speed Limit Assist sustav – aktivna pod-funkcija Traffic Sign Assist sustava – također je u mogućnosti prepoznati pokretne i znakove radova na cesti. Poznata ograničenja, kao što su 50 km/h u naseljenim mjestima ili 100 km/h na otvorenim cestama, također se preuzimaju iz navigacijskog sustava.
Active Emergency Stop Assist:Ako u određenom razdoblju nema pokreta upravljačem, sustav vozača upozorava vizualnim i zvučnim putem kako bi ruke stavio/stavila na upravljač.
Active Brake Assist: Active Brake Assist s funkcijom detekcije poprečnog prometa u mogućnosti je pomoći vozaču izbjeći vjerojatni sudar s vozilima ispred, mirujućim vozilima ili vozilima koja poprečno prelaze putanju kretanja, te s pješacima ako vozač ne poduzme nikakve akcije kojima bi se ova opasna situacija izbjegla.
Evasive Steering Assist: Evasive Steering Assist može vozaču pružiti pomoć u provođenju manevra izbjegavanja kad se u zoni ispred vozila detektiraju pješaci i vozač potakne takvu akciju. 
Active Lane Keeping Assist: Ovaj sustav može upozoriti vozača, vibracijama u upravljaču, kada vozilo nehotično počne izlaziti iz svoje vozne trake pri brzinama između 60 i 200 km/h.
Active Blind Spot Assist: U rasponu brzina od približno 10 do 200 km/h, ovaj sustav vozaču pruža vizualno upozorenje te zvučni alarm kada se aktivira pokazivač smjera i detektira opasnost od bočnog sudara s drugim vozilima.
Traffic Sign Assist: Prepoznavanje slika i informacije iz digitalnih zemljovida navigacijskog sustava omogućuju izračunavanje i prikaz na ploči s instrumentima bilo kakvih ograničenja brzine i zabrana pretjecanja za trenutačnom dijelu rute, kao i pješačkih prijelaza. 
Car-to-X Communication: Informacije u vezi opasnih situacija, koje je vozilo na cesti detektiralo, šalju se drugim Car-to-X korisnicima kao pravovremeno upozorenje
Active Parking Assist: Active Parking Assist s Parking Assist PARKTRONIC vozaču pruža pomoć kod traženja parkirnog mjesta i prilikom ulaska ili izlaska iz paralelnih ili poprečnih parkirnih mjesta. 
Remote Parking Assist: Remote Parking Assist vozaču omogućuje manevriranje vozila u uska parkirna mjesta ili garaže uporabom pametnog telefona, kako bi se olakšao ulazak i izlazak iz vozila. Vozilo se može manevrirati u paralelna i poprečna parkirna mjesta prema naprijed i unazad.