Mercedes-Benz

Nova E-klasa - Viša razina unutarnjeg dizajna

18.12.2015

Kompanija Mercedes-Benz raznim inovacijama u E-klasi velikim korakom kreće u budućnost, uključujući dizajn unutrašnjosti, koji sada uključuje sljedeću generaciju širokog dvostrukog zaslona (12,3 inča po zaslonu) koji se čini kao da lebdi u prostoru. Uz to, po prvi put u nekom automobilu pojavljuju se na dodir osjetljive kontrole na upravljaču. One vozaču omogućuju kontrolu cijelog informacijsko zabavnog sustava pokretima vrhova prstiju, bez skidanja ruku s upravljača. Potpuno novo iskustvo zaokruženo je novim, inteligentnim dizajnom grafike s prikazima i animacijama visoke razlučivosti, kao i pojednostavljenom kontrolnom logikom. U isto vrijeme, putnici uživaju u senzualnoj unutrašnjosti s prostranom arhitekturom i materijalima visoke kvalitete.
Osvjetljenje unutrašnjosti ekskluzivno koristi trajnu, štedljivu LED tehnologiju. Jednako se odnosi na opcijski dostupno ambijentalno osvjetljenje. Sa 64 boje, nudi mnoštvo mogućnosti prilagođavanja. Na primjer, suptilno osvjetljenje može se pronaći na dijelovima prednje ploče, središnjeg zaslona, prednjeg pretinca na središnjoj konzoli, utorima kvaka, džepovima u vratima, prednjim i stražnjim prostorima za noge, stropnoj konzoli, prednjem trokut staklu i visoko-tonskim zvučnicima.
Inteligencija nove E-klase također se reflektira i u prednjim svjetlima.
Uočljiva značajka je integracija tipičnog korporativnog dizajna ove marke u MULTIBEAM LED prednja svjetla. Slijedeći unutrašnju konturu, daje prepoznatljivu notu pokazivačima smjera, Coming Home svjetlima, bočnim svjetlima i dnevnim pozicijskim svjetlima. Rezultat je taj da su i noću i danju Mercedes-Benz modeli prepoznatljivi, jasno se vizualno izdvajajući od drugih vozila.
Još jedna vizualna značajka novog člana obitelji Mercedesovih limuzina su jednodijelna stražnja svjetla. Stražnji svjetlosni sklop s dizajnom reflektora preuzima konture stražnjih svjetala ne samo kako bi i tijekom noći naglasio karakteristični oblik stražnjih svjetala, nego i da poboljša sigurnost vožnje.
Opcijski dostupna stražnja svjetla osiguravaju dodatno podsjećanje na zvjezdanu prašinu, Mliječnu stazu, ili odsjaj mlaznog motora.