Mercedes-Benz

Nova E-klasa Coupe

11.01.2017

Nakon najinteligentnije poslovne limuzine na svijetu, karavanske i All-terrain izvedbe, uspješna obitelj E-klase sada pruža dobrodošlicu novom članu: izvedbi Coupé. "
Sa svojim izražajnim cupéovskim proporcijama, čistim i senzualnim dizajnom i udobnosti na duge pruge za četiri osobe, nova E-klasa Coupé kombinira ljepotu i klasične vrijednosti GT modela s najmodernijom tehnologijom. Također nudi inteligenciju obitelji E-klase s potpunom integracijom pametnih telefona, široki virtualni kokpit i najnovije sustave pomoći vozaču uz između ostaloga, opciju djelomične autonomne vožnje. Snažni motori s niskom razinom emisija i udoban ovjes s prilagodljivom tvrdoćom pružaju jamstvo sportskog i agilnog iskustva vožnje.
Tipična za Mercedesov coupé su dvodijelna, ekstremno vodoravna LED stražnja svjetla, koja u kombinaciji s LED MULTIBEAM prednjim svjetlima, predstavljaju svjetsku premijeru funkcije dobrodošlice.
Unutrašnjost nove E-klase Coupé utjelovljuje sintezu emocija i luksuzne inteligencije. Dva, opcijski dostupna 12,3-inčna zaslona visoke razlučivosti – jedinstvena za ovaj segment – spojena su ispod jedne leće kako bi se dobio široki virtualni kokpit koji se čini kao da lebdi u prostoru. Postavljena u vidnom polju vozača, ova ploča s instrumentima prikazuje virtualne instrumente, čiji prikaz vozač može birati na tri načina, "Classic", "Sport" i "Progressive", ovisno koje informacije i prikaze vozač smatra bitnim. 
Značajno veće dimenzije u odnosu na prethodnika doprinosi dodatnom prostoru i udobnosti putnika. Oni pogotovo imaju korist od prostora za noge na stražnjim sjedalima, širini u razini ramena na prednjim i stražnjim sjedalima kao i prostoru za glave putnika na stražnjim sjedalima. U svakom od četiri coupéovska individualna sjedala, vozač i putnici uživaju u originalnoj udobnosti na dugim putovanjima kao i u klasičnim značajkama GT modela. 
Prilikom početka prodaje u početku će se moći birati između jednog dizelskog i tri benzinska motora s rasponom snage od 135 kW (184 KS) do 245 kW (333 KS). Nakon toga slijediti će dodatne inačice motora i 4MATIC izvedbe.
E-klasa Coupe dolazi s novim četverocilindarskim dizelskim motorom.
Uz zapreminu od približno dvije litre, ovaj novi dizelski motor razvija snagu od 143 kW/194 KS, dok izvedba E 220 d u kombiniranom NEDC ciklusu vožnje impresionira s prosječnom potrošnjom od 4,0 litre na 100 kilometara. To je ekvivalentno CO2 emisijama od 106 grama po kilometru. 
Kao ekskluzivni i sportski coupé, najnoviji član obitelji E-klase može se pohvaliti sa skoro pedeset godina povijesti. Njegov prvi prethodnik predstavljen je 1968. (u to vrijeme je bio poznat kao "Stroke Eight" coupé). Nakon toga su slijedili drugi modeli ove serije – jedno vrijeme s oznakom CLK. Svaka generacija je kombinirala superiorni dizajn s agilnim sportskim značajkama i modernim luksuzom na visokoj razini. E-klasa Coupé se u salonima očekuje u proljeće 2017.