Mercedes-Benz

Mercedes-Benz X-CLASS koncept 

26.10.2016

S ovim pickup modelom, Mercedes-Benz Vans odjel proširiti će ponudu svojih modela sa četvrtim modelom u nizu. U isto vrijeme, marka sa zvijezdom postati će prvi premium proizvođač koji će zauzeti obećavajući segment srednjih pickup vozila. Kompanija Mercedes-Benz Group AG će do početka prodaje u ovu novu seriju modela uložiti deveteroznamenkasti iznos eura. U prodaju će krenuti krajem 2017. Pod nazivom Mercedes-Benz X-klase. Ključna tržišta biti će Argentina, Brazil, Južna Afrika, Australija i Europa.
Prvi premium pickup kombinirati će najbolje od dva svijeta. To kompanija Mercedes-Benz impresivno demonstrira s dvije dizajnerske izvedbe ovog konceptnog automobila. X-CLASS koncept powerful adventurer ilustrira da će buduća X-klasa uključivati sve prednosti klasičnih pickup vozila – čvrsti, funkcionalni, snažni i s terenskim sposobnostima. X-CLASS koncept stylish explorer ide korak dalje i prikazuje što će razlikovati pickup koji će nositi Mercedesovu zvijezdu od konkurenata.
Kao što je to uobičajeno kod Mercedes-Benza, kupci X-klase biti će u mogućnosti birati različite linije opreme radi prilagođavanja vanjštine i unutrašnjosti. Uz to, ova premium marka razviti će posebnu ponudu dodataka za ovaj pickup, na primjer pokrove teretnog prostora i razne stilske elemente. Zahvaljujući iskušanoj i dokazanoj modularnoj strategiji, niz unutrašnjih komponenata koje klijenti znaju i cijene iz C-klase i V-klase pronaći će se u X-klasi – od savršeno izvedenih materijala visoke kvalitete i informacijsko-zabavnih sustava do ergonomske udobnosti sjedala. 
X-klasa će također postaviti nove standarde ovog segmenta u smislu povezivosti. Zahvaljujući komunikacijskom modulu sa SIM karticom, biti će moguće koristiti bogate „Mercedes me“ connect usluge. Vozači će se moći povezati sa svojim pickupom reko pametnog telefona, tableta ili osobnog računala u bilo kojem trenutku i s bilo koje lokacije. Raznovrsnost će se na sličan način moći pronaći u ponudi motora. Top model biti će pokretan V6 dizelskim motorom u kombinaciji s 4MATIC stalnim pogonom na sve kotače. Pogon na sve kotače kombinirati će elektronski sustav kontrole proklizavanja, prijenosni sklop s redukcijom i dvije blokade diferencijala. Snažan sustav pogona i čvrsta šasija omogućiti će nosivost od preko 1,1 tone i kapacitet vuče do 3,5 tona. U isto vrijeme, specijalno konstruirani ovjes sa širokim osovinama, five-link stražnja osovina sa spiralnim oprugama, i precizno kalibrirana postava opruga/amortizera osigurati će visoku udobnost vožnje – na cesti i izvan nje. 
Početak prodaje Mercedes-Benz X-klase u Europi započeti će krajem 2017. Proizvodnja ovog  pickupa biti će organizirana u suradnji s Renault-Nissan grupom. Proizvodnja za tržišta Europe, Australije i Južne Afrike započeti će u Nissanovoj tvornici u Barceloni u Španjolskoj, 2017. godine. X-klasa za tržište Latinske Amerike silaziti će s proizvodne trake u Renaultovoj tvornici u gradu Cordoba u Argentini, počevši od 2018.