Mercedes-Benz

Nova Mercedes-Benz E-klasa All-Terrain

26.09.2016

Od neasfaltiranih staza do penjanja na stijene ili strmih serpentina do snijegom zametenog skijaškog doma – zahvaljujući većoj udaljenosti od tla s većim kotačima i 4MATIC pogonom na sve kotače uključenim u standardnu opremu, nova E-klasa All-Terrain odabire rute na kojima konvencionalni karavani često moraju odustati. Također se može pohvaliti lijepom figurom zahvaljujući privlačnom izgledu s jako izvučenim lukovima kotača i SUV prednjom maskom. E-klasa All-Terrain doživjet će svjetsku premijeru na Pariškom salonu automobila 2016., a početak prodaje planira se za proljeće 2017. 
Najuočljivija značajka privlačnog prednjeg kraja je maska u SUV stilu s dvije prečke i integriranom središnjom zvijezdom. Prečke su presvučene u iridij srebrnu boju. Robusnom izgledu također doprinose prepoznatljivi prednji branik i obloge zaštite podvozja, presvučene u srebrnu, kromiranu boju. Gornji dio trodijelnog prednjeg branika lakiran je u boju karoserije, a donji dio izveden je od zrnate crne plastike.
Tri ekskluzivne izvedbe naplataka, promjera 19 i 20 inča s višim bočnim stranicama, vozilu pružaju samouvjeren izgled, veću udaljenost od tla i veću udobnost na lošijim cestama.
Specijalne značajke unutrašnjosti uključuju ekskluzivne All-Terrain obloge od imitacije aluminija i ugljičnih vlakana, sportske papučice od nehrđajućeg čelika s gumenim čepovima i podne prostirke s All-Terrain oznakom. Oprema All-Terrain izvedbe temelji se na AVANTGARDE unutrašnjem paketu, dok su opcijski dostupni EXCLUSIVE i designo dodaci. Novi model može se pohvaliti dovitljivim pretincima i odlagalištima E-klase karavan, kao što je teretni položaj stražnjeg sjedala i mogućnost preklapanja u omjeru 40:20:40, kao dio standardne opreme. Dostupne su sve inovacije E-klase koje se odnose na sigurnost, udobnost i praktičnost.
All-Terrain model krenut će u prodaju kao izvedba E 220 d 4MATIC (143 kW/194 KS) s novo razvijenim četiri cilindričnim dizelskim motorom. U kratkom roku nakon toga u ponudi će se naći izvedba sa šest cilindričnim dizelskim motorom. Obje izvedbe dolaze u kombinaciji s novim 9G-TRONIC devet-stupanjskim automatskim mjenjačem kao dijelom standardne opreme. All-Terrain izvedba kao dio standardne opreme uključuje DYNAMIC SELECT sustav. To omogućuje odabir pet programa vožnje s različitim postavkama motora, mjenjača, ESP® sustava i upravljača. Za model specifična značajka je All-Terrain program vožnje, koji nudi postavke za terensku vožnju i preuzet je iz  modela GLE. Zahvaljujući zračnom ovjesu moguće je odabrati tri visine karoserije od 0 do +35 mm. Neovisno o programu vožnje, najviša visina se također može odabrati ručno uz pomoć tipke za visinu na središnjoj konzoli. E-klasa All-Terrain za 29 milimetara je viša od E-klase karavan – 14 mm odnosi se na gume većeg odnosa visine/širine, a 15 mm na normalnu visinu vožnje zračnog ovjesa. Udaljenost od tla kreće se od 121 do 156 mm.