Mercedes-Benz

Nova C-klasa Cabrio

01.03.2016

Kao novi model u svijetu kabrioleta marke Mercedes-Benz, C-klasa Cabriolet također predstavlja utjelovljenje Mercedes-Benzove dizajnerske filozofije: senzualna čistoća kao definicija modernog luksuza. Ona predstavlja neovisnost karaktera s vidljivo sportskim izričajem i mladenačkom privlačnošću.
S podignutim krovom, profil ovog novog kabrioleta s dvoje vrata sliči profilu C-klase Coupé sa skoro jednakim osnovnim dimenzijama s uočljivim prednjim krajem koji uključuje prednju masku s uzorkom dijamanta, LED High Performance prednja svjetla, dugi poklopac motora i visoke bokove. Njegov čvrsto rastegnuti mekani krov sa staklenim prozorom harmonično se uklapa u prepoznatljivo dizajnirani stražnji kraj, koji ima jako sportski izgled sa svojim širokim ramenima i vodoravnim LED stražnjim svjetlima. Uz kapacitet od 360 litara (285 litara sa spuštenim krovom), prtljažnik je u mogućnosti primiti izuzetnu količinu prtljage za jedan kabriolet, čime nudi svakodnevnu praktičnost.
Cabriolet izvedba od početka dolazi s bogatom standardnom opremom koja se može nadopuniti sa širokom ponudom opcija za individualiziranje (neki primjeri: 13 vrsta presvlaka, kao što su designo Bengal crvena / crna, sedam izvedbi obloga, četiri boje mekanog krova, dvanaest boja karoserije – uključujući jednu mat boju, kožom presvučenu prednju ploču). Obloga stropa mekanog krova dostupna je u crnoj, porculan i kristal sivoj boji. Razni detalji unutrašnjosti od sportskog aluminija, ugljičnih vlakana ili staklenih vlakana nadopunjeni su originalnim drvenim umetcima otvorenih pora u tonovima smeđe i crne boje.
Cabriolet izvedba opcijski je dostupna s AIRMATIC zračnim ovjesom. Njegov elektronički kontrolirani, kontinuirano podesivi sustav namještanja tvrdoće prednje i stražnje osovine u svakoj situaciji osigurava nisku buku sa ceste i vibracije guma.
DYNAMIC SELECT – standardna oprema s AIRMATIC ovjesom i opcijska oprema sa čeličnim ovjesom – vozaču omogućuje odabir željenih značajki vožnje: sportska, udobna ili štedljiva. Zasad vozač može odabrati jednu od pet postavki rada prijenosnog sustava pritiskom na DYNAMIC SELECT prekidač: "ECO", "Comfort", "Sport", "Sport Plus" i "Individual". Odabirom "Individual" režima rada vozač može prilagoditi postavke vozila prema vlastitim željama.
Za Cabriolet izvedbu u ponudi je šest benzinskih motora. Ponuda se kreće od 1,6-litrenog četiri cilindričnog u izvedbi C 180 sa snagom od 115 kW (156 KS) do 3,0-litrenog šest cilindričnog motora u izvedbi Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabriolet (270 kW/367 KS). izvedba C 200 opcijski je dostupna s 4MATIC pogonom na sve kotače.
Dizelski modeli su pokretani četiri cilindričnim motorom koji razvija snagu od 125 kW (170 KS) u izvedbi C 220 d ili 150 kW (204 KS) u izvedbi C 250 d i opremljeni su ekološki prihvatljivom SCR tehnologijom (Selective Catalytic Reduction) za tretman ispušnih plinova. 4MATIC pogon dostupan je u izvedbi C 220 d.
Novi 9G-TRONIC automatski mjenjač može se naručiti za sve izvedbe motora.