Mercedes-Benz

A-klasa Limuzina.

Djeluje revolucionarno. A tako i izgleda.
Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Limuzina.
Odsad i kao A-klasa.

Jedan od najklasičnijih oblika automobila odsad je i jedan  od najmodernijih. Nova A-klasa Limuzina interpretira trodijelni oblik karoserije sportskije nego ikad.

Osjećaj veće prostranosti.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Poznaje put do Vašeg doma. I Vaše navike.

Zbog novog je sustava MBUX, Mercedes-Benz User Experience, nova A-klasa Limuzina inteligentnija nego ikad prije. Svaki dan nauči nešto novo, a prije svega bolje upoznaje svog vozača. Može zapamtiti Vaše omiljene pjesme i put do radnog mjesta. Tada automatski namješta pravu radijsku postaju ili Vam prikazuje brži put ako je na uobičajenom zastoj. Potpuno samostalno i potpuno prirodno, ako to želite.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Komfor koji povećava učinkovitost i besprijekorna sigurnost.

Bilo da se nalazite u prometnoj špici, na dugoj noćnoj vožnji ili na nepoznatim dionicama, Vaša nova A-klasa Limuzina osjetno Vas rasterećuje upravo u stresnim situacijama. Iza tog rasterećenja stoji koncept koji svaku vožnju u Mercedes-Benzu čini sigurnijom i jedinstvenom: Mercedes-Benz  Intelligent Drive. Jer je vrijeme koje provedete za upravljačem Vaše vrijeme. Vrijeme za opuštanje. Vrijeme za punjenje baterija. Kako biste na svoje odredište stigli prije svega sigurno, ali i opušteno.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Svaka je linija jasna najava.

Nova A-klasa Limuzina se sa svojim nagnutim prednjim dijelom aerodinamično kreće protiv struje. Iza njega se kriju strma rešetka hladnjaka i poklopac motora povučen duboko prema dolje. Lijevo i desno nalaze se dvije prave svijetle točke: prednja svjetla MULTIBEAM LED u dodatnoj opremi isijavaju snagu inovacija. Zbog toga nova A-klasa Limuzina vizualno još više prianja uz cestu. A naša srca odmah zakucaju brže.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Stražnji dio A-klase Limuzine. Početak dizajnerske ere.

Novi, puristički dizajn A-klase elegantno je upotpunjen u Limuzini: samostalnim stražnjim  dijelom koji s dvodijelnim stražnjim svjetlima djeluje široko. Ne samo lijep nego i lijepo velik je prtljažni prostor koji se skriva iza i koji pomoću funkcije HANDS-FREE ACCESS u dodatnoj opremi možete otvoriti i bez korištenja ruku.

Nova A-klasa Limuzina.
Uz Mercedes me sustav.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Sigurnost i pomoć.

Nova A-klasa Limuzina nadzire svoje okruženje pomoću radarskih senzora i 3D stereo kamere, a do brzine  od 210 km/h može održavati pravilan razmak do vozila ispred te u slučaju potrebe automatizirano kočiti.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

MULTIBEAM LED.

Prednja svjetla MULTIBEAM LED u sekundi se namještaju u skladu s vidljivošću i drugim sudionicima u prometu. Djelomično duga svjetla izuzimaju, na primjer, prepoznate sudionike u prometu tako da je cesta neprestano opti-malno osvijetljena bez zasljepljivanja vozača vozila iz suprot-nog smjera.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Mercedes-Benz User Experience.

Sustav MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ne vozi umjesto Vas, ali omogućava da Vam vožnja bude što ugodnija. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, sustav može učiti i s vremenom se sve bolje prilagođava vozaču. S inte-ligentnim sustavom glasovnog upravljanja LINGUATRONIC možete razgovarati gotovo prirodno kao što razgovarate s dobrim prijateljem.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Integracija pametnog telefona.

U Vašoj novoj A-klasi Limuzini pametni se telefon puni čim ga odložite na središnju konzolu. A najbolja stvar je da se Vaš pametni telefon zahvaljujući tehnologiji Near Field Communication (NFC) odmah povezuje s A-klasom Limuzinom bez mnogo koraka ili unosa kôdova.

Slanje SMS-ova ili pretraživanje kontakata nije problem.  U novoj A-klasi Limuzini možete koristiti svoj pametni  telefon, a pritom ga uopće ne morate držati u ruci. Spajate ga putem USB-a ili NFC-a. Pomoću tipki osjetljivih na dodir smještenih na upravljaču možete sasvim udobno upravljati gotovo svim aplikacijama i funkcijama na zaslonu multi-medijskog sustava.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Široki zaslon.

Ovdje jedan pogled zaista govori više od tisuću riječi. Interijer nove A-klase Limuzine oduševljava iznimnim izgledom čime Vam se otvaraju sasvim novi vidici. Ne na jednom, već na dvama zaslonima visoke razlučivosti. U serijskoj opremi dimenzije 17,78 centi-metara (7"). Po želji iznimno velike dimenzije 26 centimetara (10,25"). U svakom slučaju se čini da zasloni lebde u prostoru. Iznimno jednostavno je i rukovanje putem tipki osjetljivih na dodir na upravljaču, u dodatnoj opremi putem podloge osjetljive na dodir ili zaslona osjetljivog na dodir. Ovaj potonji slavi svoju premijeru i definitivno zaslužuje još jedan pogled.

Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

Komfor sjedenja i komfor prostora.

Osvrnete li se u novoj A-klasi Limuzini oko sebe, otkrivate nešto zadivljujuće: zadivljujuće puno prostora. Posebice u stražnjem dijelu vozila mogu uživati i visoke osobe. Nova A-klasa ima sportska sjedala s podesivim naslonima za glavu. Multikonturna sjedala dostupna su u kombinaciji s komfornim sjedalima. U dodatnoj su opremi dostupni sustav klimatizacije sjedala i dodatne presvlake. Za komfor putovanja na najvišoj razini.

Mercedes me

Mercedes me connect:
Digitalne usluge za Vas i vašu A-klasu.

Mercedes me connect usluga umrežuje vas s vašim vozilom i pruža vam digitalne usluge, kao što su primjerice: status vozila na zahtjev, podatke o lokaciji...

Saznajte više