Mercedes-Benz

Vaš najsigurniji ulog kad temperature padnu ispod 7°C.

Mercedes-Benz originalne gume i kompleti kotača.

Kad je pravi trenutak za prelazak s ljetnih na zimske gume?
Odgovor je na pokazivaču vanjske temperature Vašeg Mercedes-Benza.

Kad je vani hladno i neugodno, želite da udaljenost između ulaznih vrata Vaše kuće i vrata Vašeg Mercedesa bude što kraća. Ali, zaustavni put Vaših ljetnih guma postaje sve dulji.

I one se, baš kao i Vi kao vozač, osjećaju sve neugodnije kako vrijeme postaje hladnije. Za Vaše ljetne gume taj osjećaj počinje na oko 7°C. Kad temperatura padne na tu razinu, trebali biste se prebaciti na Mercedes-Benz originalne zimske gume. Kako biste osigurali pouzdanije prianjanje u svakoj situaciji.

Štiti i obavještava: kontrola tlaka u gumama.

Sustav kontrole tlaka u gumama može pomoći u otkrivanju opadanja tlaka u jednoj gumi ili više njih prilikom vožnje te samim time u sprečavanju mogućih značajnih posljedica. Senzori smješteni u unutrašnjosti kotača upravo s tim ciljem nadziru tlak i temperaturu zraka. Sustav pravovremeno daje obavijest o potrebi za korekcijom tlaka u gumama. Ukoliko do naglog pada tlaka dođe prilikom vožnje, vozač putem zaslona dobiva upozorenje o tome.

Ispravan tlak u gumama, međutim, nije samo faktor sigurnosti:

Ispravan tlak ujedno smanjuje i potrošnju goriva, a samim time i emisije CO2, povećava udobnost vožnje, štiti komponente podvozja te produljuje životni vijek guma.

Preuzmite brošuru s cjenikom guma: