Mercedes-Benz

Pretpremijera nove E-klase

U Vodicama, u hotelu Olympia, održana je hrvatska pretpremijera nove generacije E-klase

Budućnost autoindustrije predstavljena je u hotelu Olympia u Vodicama. Riječ je o remek djelu inteligencije – novoj Mercedes-Benz E-klasi. 

Čak 400 uzvanika moglo je vidjeti najnoviju Mercedesovu perjanicu i uživati u probranim jelima, piću i glazbi. Automobil je otkrila Miss Hrvatske Maja Spahija, nakon čega su gosti mogli razgledati četiri E-klase kao i druge izložene modele.
Nova E-klasa je profinjena te stilski i sportski samouvjerena. U usporedbi s prethodnim modelom, njen međuosovinski razmak je porastao za 65 milimetara (2939/2874), a ukupna dužina za 43 milimetra (4923/4880). Dizajn odlikuju poznate proporcije Mercedes-Benz limuzina. Osnovna inačica uključuje klasičnu Mercedesovu masku sa zvijezdom na poklopcu motora, baš kao i EXCLUSIVE linija – ali na još istaknutiji način. AVANTGARDE i AMG modeli mogu se prepoznati po sportskoj masci s velikom Mercedesovom zvijezdom kao središnjim elementom.

Nova E-klasa će se prilikom početka prodaje moći naručiti s jednim od dva motora: E 200 sa četverocilindričnim benzinskim motorom i E 220 d s potpuno novim četverocilindričnim dizelskim motorom.