Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Star Experience 2016

Remek-djela.

11. i 12.09.2016. u centru sigurne vožnje Oryx održao se Mercedes-Benz Star Experience. 

Radi se o događaju namijenjenom velikim klijentima i potencijalnim kupcima Mercedes-Benz i smart vozila kao i medijima. Tema ovogodišnjeg Star Experience-a su Mercedesova Remek–djela. Program je podijeljen u 4 cjeline:


- Agility staza

- Intelligent drive (s naglaskom na inteligentne funkcije nove E-klase)

- Safety parcours

- Vožnja cestom u okolici Zagreba


Svaka je postaja imala određena vozila s najatraktivnijom postavom na Agility stazi koja je uključivala Mercedes-Benz AMG-GT i GTs, C63s AMG, najnovije „baby“ AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-matic i C43AMG Coupe. 

Ništa manje impresivan je bio i postav na cesti; SL400, S500 Cabriolet, S500 Coupe, E220d, C350e i V250 Exclusive. Na Intelligent drive postaji je bilo vrlo zanimljivo. Svjedočili smo inteligenciji E-klase koja je besprijekorno kočila iza zaustavljenih vozila, izbjegavala poprečni promet, pješake i više-manje sve što joj se našlo na putu. 

Po prvi puta u Hrvatskoj našli su se i najnoviji smart modeli i to u izvedbi kućnog tunera Brabusa. Smart je imao zasebnu postaju na kojoj se mogla dočarati okretnost ovog malog gradskog automobila velikih mogućnosti.

Star Experience je poslužio i kao koreografija za domaće predstavljanje Mercedesovih najnovijih perjanica – najnovijeg Mercedes-Benza GLC Coupe i C-klase Cabriolet, čije prodaja je počela 12. rujna. 

Kruna događanja bio je She's Mercedes. Ovaj najnoviji Daimlerov brand okuplja uspješne poslovne žene raznih profila i potiče na dijeljenje iskustava, savjeta i općenito druženje u okruženju koje nije uobičajeno. Ova će se druženja nastaviti u različitim dijelovima Hrvatske a u budućnosti i diljem Europe. 

Foto by M.Poje